Home » Wat we doen » Maatwerk website laten bouwen

Maatwerk website

Om je te onderscheiden van de concurrentie

De ontwikkelingen op het Internet staan niet stil. Wat een aantal jaar geleden ondenkbaar was om met gratis software te kunnen realiseren, is tegenwoordig standaard. Maar ondanks al het moois wat de Internet community te bieden heeft, blijft de noodzaak voor maatwerk bestaan.  Daarbij hoef je niet meteen te denken aan systemen voor banken of ingewikkelde rekenapplicaties. Ook bij een website praat je regelmatig over maatwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een op maat gemaakt ontwerp en één of meer op maat gemaakte functionaliteiten. 

Maatwerk klinkt vaak duur en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. In de meeste gevallen ligt er een open-source basis aan het maatwerk, waar geen of weinig licenties voor betaald hoeven te worden. Wij houden niet van het wiel opnieuw uitvinden, dus grijpen graag terug op bewezen technieken. Wij richten ons op de laag daarboven. Hoe kunnen we bedrijfsspecifieke wensen en processen in een applicatie realiseren, zonder de gebruiker hierbij het bos in te sturen met ingewikkelde schermen.

Voordelen van maatwerk

Met maatwerk ben je niet gelimiteerd tot bestaande oplossingen. Hierdoor kunnen wij met de klant vrij de gesprekken in om de wensen en eisen van een nieuw project te bespreken. Sommige wensen zullen prima met bestaande software opgelost kunnen worden, maar voor de specifiekere vraagstukken kan maatwerk ingezet worden.

Bij maatwerk werk je met een kleinere set aan basisfunctionaliteiten. Een van de voordelen van standaard oplossingen is soms ook een valkuil: standaard software komt met veel mogelijkheden. Maar vaak gebruik je hiervan maar een beperkt deel. Deze extra opties hebben vaak een negatief effect op de snelheid en complexiteit van het systeem. In het beste geval kan dit door veel te optimaliseren tot een minimum beperkt worden. Bij maatwerk kun je vanaf de grond af aan deze optimalisaties doorvoeren.

Onze technieken

Als bureau hebben wij gekozen om te ontwikkelen in PHP en Javascript. In PHP gebruiken we specifiek het Yii2 framework. Dit open-source framework is vergelijkbaar met Laravel en Symphony. Het biedt ons de mogelijkheid om ons te concentreren op de wensen die jouw website of webapplicatie uniek maken. Een framework zorgt voor een stabiele basis en voorkomt dat we voor elk project het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn.

Binnen Javascript werken we primair met het React framework. Dit framework is vergelijkbaar met Vue.js of Angular. 

Inmiddels hebben wij door de jaren heen een flinke collectie aan eigen modules opgebouwd, waardoor wij zelfs bij maatwerk snel kunnen schakelen.

Veiligheid van maatwerk

Bij standaard oplossingen ben je grotendeels afhankelijk van externe partijen die de code onderhouden. Vaak is hiervoor een flinke community aanwezig, zodat dit geen problemen oplevert. De code is vaak openbaar en daardoor voor iedereen te beoordelen. Dit levert echter ook direct een nadeel op: kwaadwillenden kunnen ook in de broncode kijken en eventuele problemen misbruiken. Daarom is het bij standaard software enorm belangrijk om up-to-date te blijven. Veel gebruikte software zoals WordPress wordt op zo’n grote schaal gebruikt, dat het voor cybercriminelen extra interessant is om hier gaten in te vinden.

Omdat bij ons maatwerk altijd op een open source basis wordt geschreven, speelt een deel van deze problemen ook. Echter, omdat maatwerk meestal een specifieke oplossing biedt, is de hoeveelheid ongebruikte code kleiner. Bovendien kan de eigen code beter doorgetest worden op eventuele veiligheidsrisico’s. Een nadeel van maatwerk is dat de bouwer hiervoor wel primair verantwoordelijk is, omdat er geen grote community achter het maatwerk staat.

Voorbeelden van maatwerk

Maatwerk betreft lang niet altijd ingewikkelde rekenmodules of bestelsystemen. Wij ontwikkelden in het verleden onder andere:

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.