CMS voor catalogiseren en publicatie van muziek

Factsheet

Online muziekwinkel

Download Tunes is in basis een content management systeem (cms) voor muziek, oftewel een online platform waarin audiobestanden geüpload kunnen worden. De beheerder kan daarbij ook alle relevante metadata ingeven, waardoor de muziek tegelijkertijd gecatalogiseerd en doorzoekbaar wordt. 


Het uploaden van de audiobestanden gaat als een zonnetje. Als de muziek eenmaal in het systeem is gezet, kan het eenvoudig naar het openbare deel van de site (de shop) worden gepubliceerd.


In de shop kunnen de bezoekers zowel losse tracks als complete albums bestellen. Na het afrekenen met iDeal, creditcard of PayPal ontvangt de besteller de aangekochte tracks. Voor de online payment hebben we de faciliteiten van Mollie geïmplementeerd.


Om te voorzien in de behoefte aan managementinformatie stuurt het systeem elke maand automatisch van een verkoopoverzicht aan de sitebeheerder(s).

On-the-fly image

On-the-fly

Voor het aanbieden van audio previews, converteert het systeem on-the-fly een previewbestand. Dit previewbestand is een stukje van de betreffende track, dat gebruikers even kunnen beluisteren voordat ze tot aanschaf van de muziek overgaan. Het systeem biedt mogelijkheden om de lengte en kwaliteit van deze previews te bepalen.