KVK exportcircle project

Optimalisatie van het netwerkplatform door slimme integratie van social media

Wist je?

Een kleine introductie

Exportcircle is het netwerkplatform van  de Kamer van Koophandel gericht op ondernemers die zich bezighouden met import- en exportactiviteiten. 

In een nieuw jasje image

In een nieuw jasje

Op Exportcircle kunnen geïnteresseerde importeurs en exporteurs zich kosteloos registreren en er een profiel aanmaken. Binnen het netwerk wordt de mogelijkheid geboden om profielen van andere leden te bekijken, vragen te stellen aan elkaar of direct persoonlijk contact te leggen. Dit om kennis en ervaring over het specifieke onderwerp te delen en hiervan gezamenlijk te leren. De Kamer van Koophandel informeert het netwerk binnen dit netwerkplatform over zaken die voor de leden relevant en interessant zijn.

Omdat de Kamer van Koophandel  een andere visual identity kreeg, werd besloten alle producten van hen in een lijn te brengen. Dus werd Exportcircle in een nieuw jasje gestoken. Op basis van het huisstijlhandboek en de richtlijnen opgesteld door de KvK, heeft Websight het netwerkplatform geheel in lijn gebracht met alle andere online uitingen van de KvK.

Social media en optimalisatie

Deze geplande metamorfose was gelijk de ideale gelegenheid om ook het netwerkplatform zelf eens kritisch opnieuw te beoordelen. Kan het aanmeldproces niet wat eenvoudiger? In hoeverre kunnen we social media benutten ten gunste van de doelen van het netwerkplatform?

Steeds meer mensen zijn actief op social media, zowel zakelijk als privé. Veel functionaliteiten die gebruikt werden binnen het netwerkpatform, bleken veel meer resultaat te kunnen boeken door ze te vervangen of uit te breiden met de nieuwe mogelijkheden van social media.

Zo verschoof een deel van de functionaliteiten richting een open groep op LinkedIN, werd de mogelijkheid om informatie te delen makkelijker en breder, en werden bijvoorbeeld de profielen uitgebreid met de social media accounts van de leden. Zo kan Exportcircle weer op volle kracht vooruit.

Social media en optimalisatie image